• Haberler

ASİS ELEKTRONİK / Basın Bülteni / ASİS ELEKTRONİK, SEKTÖRE KATKI VE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN YÜKSELEN ŞİRKETİ ASİS ELEKTRONİK, SEKTÖRE KATKI VE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Modern teknolojiyi kullanarak yerli ve milli güvenli sistemler geliştirme vizyonuyla öncü projelere imza atan Asis Elektronik, akıllı şehirler ve savunma sanayi alanlarının yanı sıra siber güvenlik konusundaki yatırımlarıyla öne çıkıyor.

Türkiye’deki bilişim sektörüne yön veren “Bilişim 500” araştırmasına bu yıl “Araştırma Sponsoru” olarak katkıda bulunan firma, siber güvenlik alanındaki faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor.

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş., “Akıllı Teknoloji Yönetimi” tecrübesini Savunma, Siber Güvenlik, Akıllı Şehir alanlarındaki çözümleri ile birleştirerek Türkiye’de yerli ve milli akıllı sistemler geliştirme konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Siber güvenlik alanındaki faaliyetlerini online güvenlik yazılımları geliştiren Zemana firmasının %51’ini satın alarak genişleten Asis Elektronik, dijital dönüşüm çağının ihtiyaçları doğrultusunda farklı alanlarda teknolojik katma değer yaratarak büyümeyi sürdürüyor.

Bilişim alanında Türkiye’deki tek kapsamlı araştırma olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nın İstanbul Grand Pera’da gerçekeleşen ödül töreninde konuşma yapan Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hakan Özyürek, bilişim sektöründe istihdamın ve üretkenliğin her geçen yıl daha da arttığının altını çizdi. Özyürek;”Dijital dönüşümün hız kazandığı 21. yüzyılda tüm dünyanın, bu hızlı değişime ayak uydurmak için çeşitli çalışmalar, yatırımlar gerçekleştirdiğini hepimiz biliyoruz. Endüstri 4.0’la birlikte gelişen ve çoğunlukla dijitalleşen hayatta, ülkemizdeki ve dünyadaki bilişim - yazılım teknolojilerinin sektör hacmi giderek genişliyor. Asis Elektronik olarak biz de dünyadaki tüm bu gelişmeleri göz önünde bulunduruyor ve modern teknolojiyi kullanarak yerli ve milli güvenli sistemler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Bu global akışın içinde olmaktan, bilişim sektörüne hizmet vermekten, geldiğimiz noktadaki yatırımları ve yükselişleri görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Zemana, siber güvenlik alanında dünyadaki ilk 30 marka arasında

Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisiyle birlikte bu teknolojinin korunmasının da büyük önem taşıdğını vurgulayan Hakan Özyürek sözlerine şu şekilde devam etti: “Datanın kimin elinde olduğu, nerede saklandığı, milliyetinin neresi olduğu, kiminle paylaşıldığı günümüz koşullarında artık herşeyden daha da önemli. Bu bağlamda 2019’un Nisan ayında bünyemize kattığımız Zemana; Amerika ve Avrupa’ da 135‘den fazla ülkede lisanslı olarak kullanılıyor ve siber güvenlik anlamında dünyadaki ilk 30 marka arasında yer alıyor.”

Zemana, kurulduğu 2007’den bu yana siber saldırı ve kimlik hırsızlığına karşı geliştirdiği online güvenlik çözümlerini başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere 135 ülkeye pazarlıyor. Geliştirdiği Zemana Antimalware, Zemana Antilogger ve Zemana Mobil Antivirüs ile son kullanıcılara, Zemana Endpoint Security ürünü ile de kurumsal firmalara online güvenlik sağlıyor. Zemana’nın geliştirdiği yapay zeka temelli ödüllü ürünleri, finans kurumları, bankalar, sigorta şirketleri ve telekom şirketleri gibi farklı sektörlerden birçok yerli ve yabancı kurum kullanıyor.

Asis hakkında:

Asis Elektronik ve Bilişim sistemleri A.Ş. 2007 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Asis Elektronik, Akıllı Bilet Sistemleri, Otomasyon Sistemleri, Araç Takip Sistemleri, Kartlı Geçiş Sistemleri ve Kişi Sayma Sistemleri konularında Ar-Ge çalışmaları yürütmekte ve bu alanlarda yazılımlar geliştirmektedir. Tüm sistem ve teçhizatları kendi kaynaklarımızla üretmekte olan Asis Elektronik, bugüne kadar üzerinde çalışmış olduğu özel projelerin yanı sıra, geniş tecrübesi ve başarılarıyla anahtar teslim otomasyon ve tanımlama sistemleri ve anahtar teslim çözümler sunan %100 yerli sermayeye sahip bir Türk firmasıdır. Yürüttüğü projeler yanı sıra, Ar-Ge faaliyetlerinde yönelik önemli çalışmalar yapmaktadır. Asis Elektronik, 12 yıllık tecrübe birikimini savunma sanayisinde uygulamak ve geliştirmek üzere 2017 yılında yapılanma sürecini başlatarak, 2019 yılında vizyon ve hedeflerini daha yükseğe çıkarmak amacıyla savunma alanında ASİSGUARDTM markasını, Siber Güvenlik alanında ise ZEMANA firmasının % 51 ‘lik hissesini satın alarak faaliyet alanını genişletmiştir.

Asis Elektronik, kendi oluşturduğu ileri teknolojiyi kullanarak “Akıllı Teknoloji Yönetimi” konusundaki tecrübesini Savunma, Siber Güvenlik, Akıllı Şehir alanlarındaki çözümleri ile birleştirerek bu sektörlerinde bir dünya markası olmak üzere sağlam adımlarla ilerliyor.