• Haberler

ASİSGUARD / Basın Bülteni / ASİSGUARD YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİYLE IDEF’E ÇIKARTMA YAPTI

ASİSGUARD YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİYLE IDEF’E ÇIKARTMA YAPTI

Türkiye’de akıllı şehirler konusunda uzun yıllardan faaliyet gösteren Asis’in yeni savunma yapılanması ASİSGUARD, askeri drone ve kara araçları alanlarında milli kaynakları kullanarak geliştirdiği sistem çözümlerini IDEF 2019’da sektörle buluşturdu.

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri, savunma sanayindeki faaliyetlerine ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli sistem çözümlerini geliştirmek vizyonuyla 2019 yılında kurduğu ASİSGUARD markası altında yürütmeye başladı. Asis’in bugüne kadar edindiği tecrübe ve entelektüel sermayeyi savunma sanayine aktaracak olan ASİSGUARD’ın iddialı ürün yelpazesinde; insansız hava araçları ile askeri kara araçları için geliştirilen elektronik sistemler öne çıkıyor.

ASİSGUARD Genel Müdürü Ayhan Sunar; “ASİSGUARD olarak imkan ve kabiliyetlerimizi, savunma sanayine yenilikçi teknolojiler kazandırmak için kullanmaya odaklanmış durumdayız. Bugün ürün ailemizde öne çıkan drone sistemlerimiz ile askeri kara araçları için geliştirdiğimiz elektronik sistemler, mevcut ihtiyaçları karşılamanın ötesinde savunma kabiliyetlerimizi ileri taşıyacak son derece önemli çözümler sunuyor” dedi. Başta Türkiye olmak üzere dost ülkelerin de envanterlerine girme hedefiyle çalıştıklarının altını çizen Sunar sözlerine şöyle devam etti: “2019 yılında ürün gamımızı genişletmekle birlikte ihracat anlamında da başarılı işlere imza atmayı amaçlıyoruz. Türki Cumhuriyetler, Malezya, Endonezya, Pakistan gibi ülkeler ile Hicaz Yarımadası ve Kuzey Afrika hedef pazarımızı oluşturan bölgeler arasında yer alıyor”

Gökyüzünün yeni avcısı: SONGAR

ASİSGUARD’ın askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda hem gündüz hem gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirdiği SONGAR, otomatik atış stabilizasyonuna sahip ilk milli silahlı drone sistemi olma özelliği taşıyor. Tekli veya çoklu drone sistemi ile eş zamanlı görev yapabilen SONGAR; hedef bölgenin tespiti, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonrası hasar tespiti ve gerçek zamanlı görüntü aktarımı gibi kritik birçok görevi yerine getiriyor.

Saldırıya Hazır Mikro Drone: SALGUR

Drone ailesinin bir diğer ürünü olan SALGUR Vurucu Mikro Drone Sistemi ise gizli ya da özel operasyonlarda kullanılmak üzere keşif, gözetleme, dinleme ve saldırı olmak üzere dört ayrı çalışma modunda görev yapabiliyor. Oldukça sessiz görev yapabilen SALGUR, kritik operasyonlarda silahlı kuvvetlere zaman ve istihbarat konusunda önemli avantaj sağlıyor.

IDEF’te sergilenen önemli ürünlerden bir diğeri olan YAZGUR Elektro Optik Kamera Sistemleri, hem aydınlık hem karanlık dış ortamlarda uzaktan izlemeyi sağlayan termal kamera sistemleri ile 360 derece görüntüleme sağlayan video yönetim sisteminden oluşuyor.

Araç elektroniği grubu SADAK ürün ailesi ise Araç İçi konuşma Sistemi, Siren ve Anons Sistemi, Sürücü Bilgi Sistemi, Asis Karakutu, Merkezi Lastik Şişirme Sistemi ve Askeri Araç Sağlık ve Kullanım İzleme Sistemi’nden meydana geliyor. ASİSGUARD’ın geliştirdiği SADAK ürün grubu, kara araçlarının daha verimli kullanılmasını ve bakım maliyetlerinin düşürülmesini sağlıyor.

Asis hakkında:

2007 yılında kurulan Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. akıllı bilet sistemleri, otomasyon sistemleri, araç takip sistemleri, kartlı geçiş ve kişi sayma sistemleri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürüterek yazılım geliştiriyor. Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri, 2019 yılındaysa farklı bir yapılanma sürecine girerek savunma alanında Ar-Ge ve teknolojik çalışmalar yürüten ‘AsisGuard’ ile şehirlere, belediyelere hizmet sunan ’Akıllı Şehirler’ olmak üzere iki farklı marka oluşturarak yola devam ediyor. Şirket, tüm sistem ve ekipman üretimlerini kendi öz kaynaklarıyla geliştiriyor. Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri, tek yerli otomasyon ve tanımlama sistemleri üreticisi ve anahtar teslim çözümler sunan Türk firması özelliğini de taşıyor. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren, Türkiye’ye katma değeri yüksek teknolojiler üreten Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri, bulunduğu sektörde de öncü rol oynuyor.